Run

"Fuss, Forest, fuss!" - lehetne ez is az album neve. A futást tartják a legtermészetesebb sportnak, és azt vallják, hogy a legolcsóbb is. Ezzel a kijelentéssel azért vitatkoznék, mert volt időszak, amikor elég sokat költöttem arra, hogy futhassak, de kétségtelen, hogy a legalapvetőbb mozgásformák közé tartozik. Nagyon sok sportág épül rá, kevés olyan létezik, amihez ne kellene futnunk. De önmagában is megállja a helyét, sőt rengeteg pozitív élettani hatással is jár. Azonban most inkább csak a futás szépségére összpontosítsunk. Vannak örömfutók, akik, ha meglátnak, integetnek, és vannak a gepárdok, akik a talajtól akár húsz centire is elemelkednek. Na, ők azok, akik akkor se vennének észre, ha útjukat állnám a sárga mellényemmel és az óriási objektívemmel. Te melyik kategóriába tartozol? Élvezed a futás minden pillanatát, vagy inkább teljesítményorientált vagy, és a versenyzés a véredben van? Bármelyik kategória is a tied, előlem nem menekülhetsz, így is, úgy is lencsevégre kaplak.

Így történt már sok versenytársammal. Fotóztam a törökbálinti félmaratont, a Maratonman versenysorozat állomásait, a Női futógálát, a Dűlőre futást, és még a Komárno-Komárom futóversenyét is - csak, hogy párat említsek.

A futás sokak szerint snassz sport, viszont ha szép a háttér, érdekes a közeg vagy éppen egy izgalmas pillanatot tudok elkapni, akkor igenis be tudom bizonyítani, hogy a futásnak is megvan a maga szépsége.