JakabA-ról mondták

Ezek nem kitalált referenciák

Az oldal indulásakor megkértem azokat az embereket, akikkel együtt dolgoztam és dolgozom, hogy írjanak két-három gondolatot, ami először eszükbe jut rólam, JakabA-ról és a munkásságomról. A fő csapásvonal szintén a sportfotózás, de elvétve azért találni esküvő-, kismama-, baba-, családi, rendezvény- és koncertfotózásaimról is visszajelzést.

Várakozásaimat felülmúlta ez a pár értékelés, s bevallom, hogy néha meg is hatódtam. Nagyon jól esett ezeket a kedves, vicces szavakat olvasni, új lendületet adnak ahhoz, hogy folytassam azt, amit elkezdtem. Remélem, hogy dinamikusan növekvő lesz ez az oldal is a pozitív visszajelzésekkel gazdagítva.

Anikó&Laci


"Attila kicsit olyan mint Neo a Mátrixban.Tudja, hogy ott lesz az a pillanat, amit keres és alig várja, hogy lencsevégre kaphassa.Nem érdekli, ha úgy fekszik a porban, hogy a fű is magasabb nála, akár mókusok is ugrálhatnak a fején.Az esküvőnk előtti fotózáson és magán a szertartáson is éreztük, hogy Attilának ez veleszületett képessége és hivatása.Az adott pillanatra fókuszálva elkapja és megörökíti azt, amire később ránézel és bizseregve azt mondod: "Ez tökéletes." Kiveszi nektek ezt a képet a jelenből és átnyújtja, hogy a jövőben is átélhessétek újra és újra. Mindezt lazán, kreatívan, örömteli mosollyal az arcán. Rendkívül hálásak vagyunk neki ezért."

Bogoly Andrea


"Mindenkit boldoggá tesz, ha egy közös munka jól sikerül, de amikor egy fotográfusról menet közben kiderül, hogy nemcsak villámként cikázó, vidám, kedves, közvetlen ember, de igazi művész, léleklátó és bizalmas barátod is, akire bátran rábízhatod magad, dacára minden addigi előítéleteknek, akkor igazán hálát adsz, hogy találkoztatok. Elfeledkezhetsz róla, hogy eddig fintorogva elfordultál, ha valaki le akart fotózni, mosolyogva nézel a kamerájába és elkészülnek azok a képek, amelyeken igazán TE vagy, szeretet sugárzik róluk, meg azok a ritka, elkapott pillanatok, amelyeken tökéletes a harmónia. Mindezt olyan társsal, aki lepipálja a gondolatok sebességét is, észrevétlen elrendez, igazít, hoz-visz, mielőtt kimondanád 😉 Azt hiszem, senki sem kíván annál többet, mint, hogy olyasmit adhasson,ami pénzért meg sem vehető... Én köszönöm nektek, Ági és Ati!"

Napsi&Peti


"Attilát a Spartan Race fotósai között ismerhettük meg és az ott alkotott munkái letten kértük fel a jegyesfotóink elkészítésére.Az első dolog, ami lejött, hogy nagyon türelmes, elviseli a stresszelő, kérdezgető, variáló menyasszonyokat is , megértéssel és jó humorral kezeli, ami ugyebár nagyon fontos, ha valaki ezen a területen IS dolgozik. 😀 A fotózást megtartotta úgy is, hogy állt az eső lába, szóval megbízható és nem riad vissza az első akadálytól. A képeken pedig mesterien kihozta a színeket, a szürke idő ellenére is, agyon photoshopolás nélkül. A fotózáson sokkal többet kaptunk, mint amit vártunk. Megvalósította az összes elképzelésünket és mellé rengeteg saját ötletet is bedobott, még ha ezzel jócskán túlléptük a megbeszélt időkeretet is. Azt hiszem ebből lejön, hogy aki hozzá fordul, maximális teljesítményt és megbízhatóságot várhat tőle, ami a mai világban bármilyen szakmát illetően kifejezetten ritkaság. Nem kérdés tehát, hogy őt kértük meg az esküvő fotózására, amihez nagyon korrekt árajánlatot kaptunk, hasznos tanácsokat a fotózás leszervezésével kapcsolatban, ami pedig a minőséget illeti, abszolút nyugodtan várjuk a nagy napunk megörökítését."

Árendás Anikó


"PISTIT, Attilát először nem fotósként ismertem meg, ezen tevékenysége csak később bontakozott ki előttem. Azt azonban az első perctől kezdve tudtam, mennyire csupa szív ember. És persze idővel a fotói is feltárultak előttem az egyik közösségi oldalon. Csoda számomra, ahogy például a sporteseményeken elkapja "A pillanatot". Ehhez azért kell valamiféle tehetség. Számomra a fotói élnek, és sokszor nagyon egyedi, különleges perspektívát mutatnak. Tehetsége, alázatossága ott is megmutatkozott, amikor néhány hetes kisfiamat fotózta. Bizton állítottam, hogy síró, örökmozgó újszülöttemmel ez a projekt nem fog sikerülni. De természetesen Attila ezt megcáfolta. Végtelen türelemmel dolgozott, és éreztem, addig ő bizony nem megy haza, míg nem készül néhány egyedi fotó. Ez így is lett. Soha nem feledjük a fotózás nehéz és nevetős pillanatait. Kreatívabbat, meghittebbet nem kívánhattam volna. Ilyen képek biztosan nem köszönnek vissza mindenhol. Hálásak vagyunk érte, és szívből ajánlom Attilát azoknak, akik igényes és egyedi munkát szeretnének egy maximalista, profi fotóstól."

Nóri&Atis


"Nem annyira rajongunk a nagyon megkomponált képekért, szeretjük ha közelebb vannak a természetességhez. Szerencsére Attila nagyon jó a pillanat képeket készített az esküvőnkön. Kreatív, nem fél bekoszolni magát egy jó kép elkészítéséhez, nincs nagyon akadály számára. Nagyon kedves és jó humorú, ami őszintén nem egy hátrány egy fotósnál. További sok remek fotókészítést kívánunk!"

Péntek Jenny


"Nagyon jó pillanatokat észrevesz. Kreatív, bármit megtesz egy jó fotó elkészítéséért, akár még fára is mászik. Jó humorú, ami egy fotózás hangulatához jól jön."

Bagó Zsuzsa


"JakabA képeiben a fókuszt szeretem. Amikor a lényeg megfogható, kitapintható lesz. Megáll az idő a kezei közt, s nekem csak be kell keretezni. Szabadtéri fotózásban verhetetlen. Családi eseményeink, sporttevékenységeink lelkes és profi megörökítője, fényképalbumaink számos képét őrzik, amiket jó érzéssel, emlékeket felidézve lapozgatunk. Ugyanakkor tehetsége abban is rejlik, hogy ha számomra ismeretlen és idegen események, személyek képeit nézem, belőlem akkor is képes érzelmeket kiváltani. Mert JakabA-n nem lehet csak úgy átpörgetni. Megállít. Lebilincsel vagy feloldoz, rádöbbent, megnevettet, elérzékenyít. Hatással van az emberre. Különleges talentum."

Maximus Lovas Egyesület

Bátky Zsuzsanna / specialista

"Engem egy álom megvalósításához juttattál közelebb 2020-ban. A legnagyobb lelkesedéssel és odaadással váltottál be egy évek óta megnyert fotózást, amit én halogattam (most találtam meg az igazi küldetését). Köszönjük a csodás fényképeket, melyeket a lovainkról, a családunkról, az életünkről készítettél, hogy a megálmodott mesekönyvemet színesítsék! Szuper csapat vagytok a feleségeddel!"

NN Ultrabalaton / Balatonman / Maratonman versenysorozat

Zelcsényi Miklós / ügyvezető igazgató

"Az egyetlen olyan profi sportfotós, aki nem csak jó képeket készít, de ha kell, a mezőnnyel akár futva is lépést tud tartani."

Bárhogy is legyen: mozogj / @ketszazhuszfelett

Teréz&Peti

"Volt korábbról pár elkapott sportos képünk a lencséjén keresztül. És az esküvőnkről sem a kommersz, beállított megoldásokat szerettük volna viszontlátni. És nem is azt látjuk. Hanem őszintén elkapott pillanatokat, amik helyenként hangosan nevetnek. Mert Attilával csak így lehet."

Fodor Wanda


"JakabA-val röpül az idő fotózás közben. Egy-két kattintás, és azon veszed magad észre, hogy máris vége, sajnos. A 40. születésnapomra szerettem volna magam meglepni egy sportfolióval. Attila valóra váltotta az álmom. Köszönöm!"

Niki&Zoli


"Ha egy jó hangulatú, laza, feszengéstől mentes és igazán személyre szabott fotózást szeretnél, akkor ne kattints tovább, jó helyen jársz. Attila humorral tölti meg a kamera előtti szorongó pillanatokat is, így garantáltan őszinte mosoly lesz a végeredmény a képeken, azok számára is, akik szégyenlősebben mozognak kamera előtt."

Military Survival Run / VulcanRun

Lendvai Gábor / fő szervező

"Versenyszervezői feladataink mellett sajnos korlátozottan van lehetőségünk látni, átélni a versenyt, a küzdelmet. Ezért szeretem Jakab Attila fotóit, mert utólag mi is átélhetjük az egészet versenyt! Köszönjük!😉"

Corvinus Oktatási Központ

Belicza László Gábor / fotóművész

"A fotográfus folyamatosan jelen van, ezt legjobban talán a sport gyakoroltatja az emberrel. Szeretem, amikor a foglalkozás foglalkozásra talál. Az erő a kulcs, a kitartás és szenvedély mellett, ez mind-mind jelen van Attila képeiben."

Bánházi Anett


"Először akadály- és futóversenyeken találkoztam Veled. Már ott megfogtak a pillanatképeid. Egy másodperc alatt ott vagy, és lencsevégre kapod a jobbnál-jobb pillanatokat. Aztán, ahogy telt az idő, úgy gyorsultak fel az események. Végigkísérted a terhességem, csoda kismamafotókat készítettél rólam. Ott voltál a Nagy napunkon, fotóztad az esküvőnket is. Majd megérkezett kislányom, Lili, akiről tündéri képek készültek. Nem sokkal később pedig karácsonyi fotózást vezényeltél le, nem is egy gyerekkel. Olyan képeket és pillanatokat kaptál el, amik hosszú évek múltán is felidézik majd nekünk ezeket a csodás napokat, élményeket. Tele vannak élettel, lendülettel, mókával és érzelmekkel. Az összes létező képen látszik a hozzáértés, tapasztalat, "A pillanat" és a belefektetett profi munka. Bárkinek szívből ajánllak!"