Sportfotózás közben így festek - foto by Zsiga Zoltán
Sportfotózás közben így festek - foto by Zsiga Zoltán
Egy esküvőn én is vendég vagyok - foto by Bánházi Ágnes
Egy esküvőn én is vendég vagyok - foto by Bánházi Ágnes

Üdvözöllek a weboldalamon!


A fotózás iránti szerelmem még kiskoromban kezdődött. Első fényképezőgépemet a ShoppingCity Centerben vásároltam jó öreg osztrák schillinggel. Egy noname, félautomata filmes gépet sikerült vennem a spórolt pénzemből. Természetesen akkor még semmit se értettem a technikához. Be tudtam fűzni a filmet, majd leadtam előhívatni. Aztán nagyon sok idő kimaradt, de a fényképezés, amatőr szinten mindig ott motoszkált a háttérben, gondolok itt a telefonos képekre, ill. a céges bridge gépre. A meghatározó mérföldkő 2015 telén jött el, megvettem az első tükrös gépemet, egy Nikon D5200-at. Nagyon boldog voltam, főleg mert a kitben volt egy 18-55 mm-es nagylátószögű lencse és egy 55-300 mm-es teleobjektív is. Az előbb említett felszerelés és a CoffeRun közösségi futások indítottak utamra, amelyet mai napig taposok. Ezekre a közösségi futásokra vittem a fényképezőm, és hamar rájöttem, hogyan tudom kiaknázni gyorsaságom. Így kezdődött minden, és azóta sok sportágban kipróbáltam magam, mint fotós, és ezt szeretném bővíteni. Szeretném minden sportba belecsempészni a látásmódomat, szeretnék különleges képeket alkotni továbbra is, hogy amikor az emberek ránéznek, akkor elálljon a lélegzetük, és csak annyit tudjanak elismerő bólogatással mondani: "- Azt a mindenit..."

S mitől különleges a látásmódom? Attól, hogy sportolói szemmel látok. Az iskolát is sportosztályban kezdtem, ahol eleinte talajtornát majd szertornát gyakoroltam. Később megismerkedtem szinte az összes labdajátékkal (a kosár-, a kézi-, a röplabda, de még teniszeztem is), végül a gyeplabdánál kötöttem ki. A csapatjátékok mellett az egyéni sportok is vonzottak, így amikor abbamaradt a hokizás, elkezdtem a testépítést. Szeretem a gyakorlat mellett az elméleti részét is érteni a dolgoknak, ezért elvégeztem a személyi edzői felnőttképzést. Párhuzamosan beiktattam a futást és a bringázást keresztedzésként az edzéstervembe, s végül beleszerettem az ultra sportokba.

Amikor gépet fogok a kezembe, akkor mindig úgy gondolkodom, mintha én lennék a másik oldalon is. Tudom, milyen képet szeretnék viszontlátni magamról sportolás közben. Innen jönnek a nem mindennapi perspektívák, megközelítések.

Ezt a látásmódot igyekszem belecsempészni a többi témába is, bízva abban, hogy fantasztikus élményeket és értéket teremtek.
Mindig nagyszerű érzés, amikor pozitív visszajelzéseket kapok a leadott munkáim után. Növelik az önbizalmam és arra késztetnek, hogy tovább fejlődjek ebben a szakmában is, hisz egy dolog állandó: a változás, s ezáltal a fejlődés.

Munka közben teljesen átszellemülök és befele figyelek, illetve csak az adott feladatra fókuszálok. Akik ismernek, már nem is szólnak hozzám, amikor fényképezőgép van a kezemben, mert tudják, hogy én már más dimenzióba járok és teljesen kizártam a külvilágot.