Spartan Race

A SpartanRace-t senkinek sem kell bemutatni. A világ egyik legnagyobb akadályfutó rendezvényévé nőtte ki magát. A Spartan-nal való kapcsolatom hosszú évekre nyúlik vissza.

Egy napon ("...mikor Micimackónak semmi dolga nem akadt"), 2016 tavaszán szembe jött velem egy Spartan hirdetés, épp ismerkedni kezdtem a fotózás rejtelmeivel, így nagy fantáziát láttam benne. Akkoriban még csóróbb voltam, de anyám szavaival élve, "a szegénység nem szégyen, csak kellemetlen", így előkaptam a drótszamarat, felpattantam rá, és Pestről (XI. kerület - nem ám a III. ker.) eltekertem Visegrádra. Ott a focipályán levő kapuhoz láncoltam a cangát, majd a kis tatyómmal a hátamon, géppel a kezemben, körbe kocogtam a pályát, és elkészítettem első Spartan albumomat. Persze akkor nem mehettem közel az akadályokhoz a fesztiválterületen, hiszen nem voltam hivatalos fotós.
Igen, tudom, hogy sokatoknak ez volt az első Spartan-ja, nekem is. Majd a rendezvény után vissza a bringára és haza. Így kezdődött minden...

A következő eseményt már Tokajon tartották, s oda picit hosszabb lett volna az út bringával, így telekocsival jutottam el a szőlőhegyek birodalmába. Tisztán emlékszem a hatalmas sárra és a pálya nehézségére. Az ott alkotott albumom után figyelt fel a Spartan munkaközössége a képeimre, így a következő hazai versenyen már hivatalos "freefotósként" debütáltam. Innentől felgyorsultak az események, nem csak hazai, de külföldi versenyeken is részt vettem. Kattogtattam Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Romániában is. Bevéstem a nevem a CEU régiójába. Rengeteg képet készítettem, amiből ember legyen a talpán, aki tud választani. Pár ízelítőt ebben az albumban találsz.